Scorpion

25Scorpion patří mezi rumové koktejly s výraznou chutí, který příjemně osvěží během horkého letního odpoledne. Pro jeho přípravu jsou používány světlý i tmavý rum, brandy, mandlový sirup Orgeat a limetový a pomerančový džus – všechny tyto ingredience se protřepou s ledem. Pokud byste neměli k dispozici sirup Orgeat nebo brandy, můžete je případně nahradit likérem Amaretto. Místo limetového džusu se někdy používá citronový džus. Pro zvýraznění chuti je možné přidat pomerančový likér Triple sec.

Lehký rumový koktejl Scorpion se poprvé začal míchat v baru The Hut v havajském Honolulu. Jeho další osudy pak byly spojené především s řetězcem restaurací polynéského stylu s názvem Trader Vic. Za klasickou recepturu je považována ta, která se připravuje v kalifornském Oaklandu. Vznikly však i mnohé další varianty, mezi kterými je nejznámější Scorpion Bowl. Tento koktejl bývá určen pro 3-4 osoby a podává se ve velké misce s několika brčky. Často bývá ozdoben ovocem a případně také malým deštníčkem.

Recept

Do šejkru naplňeného kostkami ledu slijeme všechny ingredience, důkladně protřepeme. Podáváme ve sklenici ozdobené čerstvými lístky máty.

Ingredience

  • 2cl – světlý rum
  • 2cl – tmavý rum
  • 2cl – brandy
  • 2cl – mandlový syrup (orgeat)
  • 2cl – pomerančový džus
  • 2cl – limetová šťáva